Wollen babykleertjes

Maak de overgang naar de wereld zo zacht mogelijk

Wollen babykleertjes... Waarom?

Een van de belangrijkste onderwerpen waar het allemaal om draait in de (natuurlijke) kraamzorg is warmte zorg. Een pasgeborene moet zo wennen aan deze totaal nieuwe wereld, waar het veel kouder is dan in de warme baarmoeder. Het kindje weet nog niet zo goed hoe het zich warm moet houden. En wol kan hierin een belangrijke en ondersteunende rol spelen. Daarom werken we graag met wollen en wol-zijden mutsjes, kleding en dekentjes.

De wol van het Merinoschaap, wordt het meest hiervoor gebruikt. Merinowol is zeer zacht en het kriebelt niet. Het is licht en fijn rekbaar, zodat je je baby makkelijk kan verschonen en aankleden. Wol verwarmt het lichaam en stimuleert en prikkelt de huid. Dit is belangrijk voor de bloedcirculatie die bij een pasgeboren baby nog niet helemaal optimaal ontwikkeld is.

Omdat jouw kindje straks groeit als kool en wol kostbaar is in aanschaf bied ik jou een wollen kledingpakket met voldoende kleertjes voor de eerste 6 weken!

Natuurlijk wol!

Wol kan wel 40% van het eigen gewicht aan vocht opnemen. Met zijn isolerende eigenschappen reguleert de wol op natuurlijke wijze de lichaamstemperatuur: lekker warm als het koud is en verkoelend voor het lichaam als het warm is. Ideaal dus voor zowel in de zomer als in de winter.

Als een kindje goed op temperatuur is dan is het tot in zijn voetjes warm. Dat kun je checken tijdens het verschonen door je handpalm tegen het voetzooltje te leggen. Is het voetje koud dan is de warmtehuishouding dus nog niet helemaal optimaal. Door een wollen rompertje, mutsje en sokjes aan te doen kan je kindje zijn warmte dus veel beter bij zich houden. En verbruikt het daardoor veel minder energie om steeds weer warm te worden. Mijn ervaring is ook echt dat kindjes minder afvallen, omdat ze geen energie ‘verspillen’ doordat je ze warm houdt in die wolletjes.

Katoen is wel een natuurlijk materiaal dat vocht opneemt, maar heeft tegelijk het nadeel dat het klam aan kan voelen. Daardoor koelt je baby snel af en kan hij onder andere onrustig worden en last van zijn buikje krijgen.

Wol geeft dus een geborgen gevoel, kan bijdragen aan een goede stofwisseling, vermindering van darmkrampjes en zorgt voor omhulling tegen prikkels van buitenaf. Ook is wol van zichzelf reinigend en hoeft daarom maar weinig gewassen te worden, luchten is vaak al voldoende. En wat ossengalzeep doet wonderen. Best duurzaam dus.

Wollen babymutsje
Wollen kledingpakket baby 25

Hoe werkt het?

Je laat me weten dat je interesse hebt. Ik stuur je de huurovereenkomst met de voorwaarden en met onze ondertekening zorg ik ervoor, dat het huurpakket bij jou wordt afgeleverd in de 38e week van jouw zwangerschap.

De prijs van het pakket is 75 euro en als je wilt, kun je het nog wat langer huren tegen een meerprijs van 7,50 euro per week. Je betaalt een borg van 100 euro. Als het pakket vanaf 38 weken bij je thuis is, kun je het tot een periode van tenminste 6 weken gebruiken. Na de huurperiode zorg jij dat het pakket weer bij mij terecht komt.

Ook wanneer je kraamzorg bij een andere verzorgende hebt geregeld, kun je altijd contact opnemen voor de mogelijkheden. Zou je heel graag een pakket willen huren, maar lukt het je niet om het in een keer te betalen, laat het me weten en dan maken we een betalingsregeling.

Mocht je wat willen overnemen, omdat je het dekentje zo fijn vindt of de sokjes, alles kan!

Omdat je wol apart moet wassen zit er een wasmandje bij, die je alleen voor je wolletjes gebruikt. Zo kan het niet per ongeluk bij de gewone was belanden. Het wolwasmiddel, wasnetje en stukje ossengalzeep ontvang je met een was-instructie. Zo kun je goed voor de wolletjes zorgen 🙂

Inhoud van het pakket

Een neutraal, compleet wollen kledingpakket in maat 50/56.
Genoeg voor de eerste zes weken!

 • Drie rompers
 • Een boxpakje
 • Een shirtje of vestje
 • Een broekje
 • Twee paar sokjes
 • Twee mutsjes
 • Een dekentje
 • Een onderdeken
 • Een setje zoogcompressen
 • Een wasnetje
 • Een wasvoorschrift
 • Een glazen fles wolwasmiddel
 • Een stukje ossengalzeep
 • Een wasmandje

Heb je nog vragen of wil je graag een compleet kledingpakket huren, neem contact op!