Aangenaam

Ik ben Els

Leuk dat je mij wilt leren kennen

Ik ben Els. Ik woon in Harderwijk, ben getrouwd, heb vijf kinderen en mag me zelfs al oma noemen van onze prachtige kleinkinderen!

Ik hou van vogels en geniet van onze tuin en het bos vlakbij. Van lezen in m’n luie stoel en (wollen dekentjes) haken. Van voorlezen aan mijn kleinkinderen en puzzelen in de winter. Van een grote beker thee met een stuk chocolade. Ik hou van lekker eten met mijn familie en vrienden. Ook kook en bak ik graag lekkere (en gezonde 😉 ) hapjes, soepjes, brood en ovenschotels. Ik geniet met volle teugen.

Na in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg gewerkt te hebben, heb ik me in 2009 omgeschoold tot kraamverzorgende.
Hiermee kwam een droom uit die ik als jong meisje al had. Sinds die tijd werk ik met heel veel plezier in de kraamzorg, eerst in loondienst bij verschillende kraambureaus en vanaf 1 januari 2017 als zelfstandige.

Natuurlijke zorg

In 2018 heb ik verschillende scholingen gevolgd in de natuurlijke kraamzorg, wat een bijzonder mooie verdieping geeft in het geven van deze zorg. Natuurlijke materialen en middelen worden ingezet om als moeder te kunnen herstellen en tot rust te komen. En om als baby op een rustige manier te landen en te wennen aan het leven op deze aarde, waar alles anders is dan in de veilige, beschutte, warme baarmoeder.

Elke kraamtijd is een bijzondere ervaring waar ik enorm van geniet. Iedere keer ben ik weer onder de indruk als er een nieuw kindje geboren wordt, zo uniek en speciaal. Maar tegelijk de geboorte van een nieuwe vader en moeder met wie ik deze mooie gebeurtenis mag meemaken van zo dichtbij…

Het is prachtig om te zien hoe de ouders elke dag meer vertrouwen krijgen in de zorg voor hun baby, zodat het zich geliefd, geborgen en veilig voelt. En na een week mag ik het gezin weer vol vertrouwen loslaten. Ik heb een van de mooiste beroepen die er bestaan en ben dankbaar dat ik zo’n bijzondere tijd in de gezinnen mag meebeleven.

ElsKraamzorg265

De essentie van de kraamweek is je baby leren kennen

Wanneer jullie kindje geboren wordt, zal alles anders zijn en heb je tijd nodig om aan al het nieuwe te wennen. En jullie baby ook!
Die kleine warme wereld is ineens groot, licht en lawaaierig geworden.

Ik ondersteun jullie daarin met liefdevolle aandacht, rust en warmte in een zoveel mogelijk natuurlijke benadering. Vanzelfsprekend houd ik rekening met jullie persoonlijke wensen en verwachtingen, waardoor je de zorg ontvangt die jij, je baby en je gezin nodig heeft.

Zo kunnen jullie fijn tot rust komen, hechten, herstellen en genieten tijdens deze bijzondere dagen.