Mijn werkwijze

Omring je baby met de warmte en veiligheid die er voor zijn geboorte ook was

Voor en tijdens de bevalling

Voor de bevalling, in de zevende maand, kom ik bij jou thuis voor een intakegesprek. We bespreken wat jouw verwachtingen en wensen zijn en ik vertel hoe ik te werk ga. Ook bespreken we het Postpartum Kraamplan.
Ik geef je dit al tijdens de zwangerschap mee.
Het helpt jou na te denken over de dingend die jij belangrijk vindt tijdens de bevalling en de kraamweek. Hierdoor kan ik mijn zorg afstemmen op wat jij nodig hebt.
Tijdens het intakegesprek kan jij mij al jouw vragen stellen!

Als je thuis gaat bevallen kom ik naar jullie zodra de verloskundige belt. Ik ben er voor ondersteuning en assistentie van de verloskundige. Op de achtergrond ben ik rustig aanwezig en als het nodig is, sta ik jullie bij.

Bij een ziekenhuisbevalling is het per ziekenhuis verschillend of ik bij de bevalling kan en mag zijn of niet.

Na de bevalling

Wanneer jullie kindje geboren is, ben ik er voor jullie met mijn zorg, advies en een luisterend oor.
Ik begeleid je bij het geven van borstvoeding en ik ondersteun je wanneer je flesvoeding geeft.
De gezondheid en groei van jullie baby houd ik goed in de gaten, hiervoor neem ik mijn eigen babyweegschaal mee.

Jouw herstel is natuurlijk van groot belang. Ik bied je zorg met aandacht, rust en warmte vanuit een zoveel mogelijk natuurlijke benadering, zoals bijvoorbeeld met gezonde en voedzame voeding, verschillende kamille toepassingen en schouder- en voetmassages. Zo kun je fijn tot rust komen, herstellen en bijkomen tijdens deze dagen.

De geboorte is niet het begin van het leven van jouw kleintje, wel het begin van het leven buiten jou.

ElsKraamzorg247

Een veilige start vol vertrouwen

Je baby heeft het nodig om zich continu veilig en vertrouwd te voelen en er is geen groter cadeau dan om je geliefd en gekoesterd te voelen.
Omgeef je met al die ingrediënten die voor jou en je baby bijdragen aan rust, herstel en een zachte overgang.
Wanneer jij je baby dicht bij je houdt, zijn huid op de jouwe, help je hem heel rustig wennen, geef je je baby de veiligheid die hij nodig heeft en bouw je verder op het fundament van de veilige hechting die al in jouw buik is gestart.
Ik leer je hoe belangrijk warmte is voor je baby, hoe je hem warm kunt verschonen, en hoe wol en wikkelen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van je baby.
Op deze manier leer je je baby steeds beter kennen en kun je hem geven wat hij nodig heeft.

Verder neem ik in deze dagen jou en je partner de zorgen uit handen door mijn ondersteuning in het huishouden en de zorg voor de eventuele andere kinderen.

Kennismaking

Wil je dat ik langskom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem dan contact met mij op. Binnen een paar dagen mail of bel ik je om een afspraak te maken. We kijken of het klikt tussen ons. Aan het eind van het gesprek spreken we af of je met mij verder wilt.

Kies je voor mij, dan brengen we de zorg onder bij Kraamzorg1op1. Zij zorgen voor de financiële afwikkeling van de zorg. Wanneer je een restitutiepolis hebt bij jouw verzekering, dan hoeft dat niet, maar kan dat rechtstreeks bij je verzekering geregeld worden.

ElsKraamzorg306

Zorggarantie

Als zelfstandige in de kraamzorg werk ik samen met collega zzp’ers uit de omgeving die professioneel en volgens dezelfde waarden werken als ik doe. Het kan namelijk zijn, dat als ik onverhoopt niet in staat ben om mijn zorg aan jou te verlenen, er een ander is die mijn plaats inneemt. Zo ben jij altijd verzekerd van zorg.

Wij werken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisaties WHO en UNICEF.

Daarnaast ben ik geregistreerd bij het Kenniscentrum Kraamzorg en werk ik samen met kraamorganisaties die HKZ gecertificeerd zijn, zoals Kraamzorg1op1 en  Kraaminzicht.

 

Werkgebied

Mijn werkgebied beslaat de provincies West-Gelderland, Oost-Utrecht, Zuid-Flevoland en Zuid-Overijssel In overleg is er veel mogelijk, dus waag altijd een telefoontje of mailtje.

Uren & Vergoeding

Op dit moment is de kraamzorg zo geregeld dat je de basiszorg krijgt van 45 uur. Wanneer je borstvoeding geeft is dat 49 uur. Deze uren worden in overleg met jullie verdeeld over 8 dagen. Deze worden vastgesteld door een Landelijk Indicatie Protocol (LIP-formulier).

Heb je minder of juist meer uren zorg nodig, bijvoorbeeld na een keizersnede, bij een ontstaan zorgprobleem of hulp bij de borstvoeding, dan is het mogelijk om in overleg met jullie en de verloskundige de uren aan te passen naar wens.

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Daarnaast betaal je een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage per uur. In 2023 is deze € 4,80 per uur. Wanneer jullie aanvullend verzekerd zijn, is de kans groot dat jullie deze bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. Check dus voor de zekerheid even de polisvoorwaarden van jullie verzekeraar.

Â